Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η Κομισιόν «αδειάζει» την κυβέρνηση για τις συνθήκες σε κέντρα προσφύγων

Έλλειψη υποστήριξης και προετοιμασίας για τον χειμώνα στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά καταλογίζει στις ελληνικές Αρχές η Κομισιόν, με την αρμόδια εκπρόσωπο Νατάσα Μπερτώ να δηλώνει...


 «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, η Κομισιόν γνωρίζει πως η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής δεν μπορεί να υποστηριχθεί και πρέπει να είμαστε επίσης ξεκάθαροι πως η ευθύνη διασφάλισης επαρκών συνθηκών διαβίωσης είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών. Η Kομισιόν δεν μπορεί να επιβάλει ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει η Ελλάδα».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε πως αυτό που μπορεί να κάνει η Κομισιόν είναι να συνεχίσει να «ασκεί πολιτική πίεση στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με χρηματική και τεχνική υποστήριξη». Η Κομισιόν θα συνεχίσει να διοχετεύει χρηματική βοήθεια στις ελληνικές Αρχές, μέσω των ανθρωπιστικών της καναλιών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ικανές συνθήκες για τα προβλήματα που προκαλεί ο χειμώνας.

Από τη πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως το χιόνι και η συνολική κατάσταση δεν είναι αυτή καθαυτή το πρόβλημα, καθώς αποτελεί «έκτακτη κατάσταση» και το ερώτημα είναι πως θα βοηθηθεί η κατάσταση.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου