Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί αυτή η παρέα που λεηλάτησε τον ελληνικό πλούτο

«Πως έφτασε η χώρα εδώ; Ποια ήταν αυτή η παρέα που λεηλάτησε τον ελληνικό πλούτο κι έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό; Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί αυτή η παρέα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατά...


 την ομιλία του στην συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και στα ΜΜΕ. Προανήγγειλε δε, νέο νομοθετικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα.


Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις για το ζήτημα της διαπλοκής, αλλά απαντά με μηνύσεις: «Φτάσαμε στο σημείο οι δέκα Παπασταύρου να είναι ένας αλλά σε δέκα λίστες, ενώ υπάρχουν και συγγενικά πρόσωπα.... Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Σαμαρά όταν μάλιστα αποδεικνύεται γιατί έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια.
Καταθέσατε μηνύσεις εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου επειδή τόλμησε να ασκήσει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα. Τίποτα για την ταμπακιέρα δεν είπατε, μόνο μηνύσεις και αγωγές. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης ...»

Και πρόσθεσε:
« Όταν κάποιοι απειλούσαν την Ελλάδα με έξοδο από τη Σένγκεν τους υποστηρίζατε, όταν έκλεισαν τα σύνορα λέγατε ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν ξέρει τι υπογράφει, όταν χτύπησαν τους πρόσφυγες τα Σκόπια, υποστηρίξατε τη θέση των Σκοπίων και τέλος όταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα, πήρατε τη θέση του ΔΝΤ.  Θα υπερασπιστείτε ποτέ τις θέσεις της χώρας, ή τις ανάγκες τρίτων; Tι εννοείτε κ. Μητσοτάκη όταν λέτε ότι ταυτίζεσθε απόλυτα με το ΔΝΤ; Και το μόνο που διαφωνείτε με το Ταμείο είναι εκεί που έχει δίκιο, για τη μη βιωσιμότητα του χρέους.»


Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε την αξωματική αντιπολίτευση πως «Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε συνθήκες ασφυξίας ρωτάτε για το που προέκυψαν οι διαρροές», ενώ διαβεβαίωσε εκ νέου πως «η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα».
 
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η χώρα δεν είναι μόνη, έχει δίκιο και θα το βρει. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα δει φως στο βάθος του τούνελ», σημείωσε.




stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου