Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μουζάλας απαγόρευσε την είσοδο δημοσιογράφων στα hot spots

Τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων αποφάσισε αιφνιδιαστικά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο -με ανακοίνωσή του- γνωστοποιεί ότι δεν θα χροηγούνται στο εκξής άδειες για είσοδο στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων...



«Κατόπιν συνεννόησης με τους συντονιστές των Κέντρων Υποδοχής τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν θα δίδονται άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, μέχρι νεωτέρας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας» τονίζει η ωανακοίνωση του Γιάννη Μουζάλα, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διασκορπιστεί σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας και χιλιάδες ακόμη περιμένουν υπό άθλιες συνθήκες στα σύνορα της Ειδομένης.

Ενώ η κυβέρνηση περιμένει να ανοίξουν τα σύνορα στα Σκόπια για να υπάρξει αποσυμφόρηση τη χώρας μας από τους απελπισμένους πρόσφυγες, νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των προσφύγων και των αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ, όταν οι συγκεντρωμένοι μετανάστες απέκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη και επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη στα σύνορα Ελλαδας - Σκοπίων.

Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμη περισσότερο όταν οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν μικροτραυματισμοί και αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα ιατρεία των ΜΚΟ με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ εικόνες με παιδιά να λιποθυμούν από τα δακρυγόνα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων μεταναστών είναι να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη Γερμανία, την Αυστρία ακι τη βόρεια Ευρώπη.


parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου