Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μπατονέτες στα αυτιά - Τι αναφέρει ο Independent

Αρκετά από τα καταναλωτικά προϊόντα που πωλούνται στη Δύση χρησιμοποιούνται με άλλους τρόπους από εκείνους για τους οποίους προορίζονται. Οι μπατονέτες π.χ χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο παρά τα όσα λένε οι ειδήμονες...


Παρά το γεγονός ότι γιατροί και άλλοι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να τις βάζουμε στο λεγόμενο «ακουστικό κανάλι», οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις προειδοποιήσεις.
«Άνθρωποι έρχονται με σχετικά προβλήματα συνεχώς», αναφέρει στον Independent o ωτορινολαρυγγολόγος D. Fitzgerald. «Οποιοσδήποτε γιατρός θα σας έλεγε ότι βλέπει τέτοια περιστατικά όλη την ώρα. Οι περισσότεροι λένε πως χρησιμοποιούν τις μπατονέτες για να αφαιρούν π.χ. το make-up αλλά ξέρουμε τι κάνουν στην πραγματικότητα. Τις βάζουν στα αυτιά τους», προσθέτει.
Όπως αναφέρει ο Independent, παρά τις προειδοποιήσεις, οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις μπατονέτες για να καθαρίζουν τα αυτιά τους. Σύμφωνα με τον Independent, μια πιθανή απάντηση στο μυστήριο θα μπορούσε να είναι απλή και μοιάζει ίσως με την απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι καπνίζουν παρότι είναι γνωστό ότι τους κάνει κακό. «Η αναλογία με το τσιγάρο είναι εύστοχη. Συνεχίζουμε να βάζουμε μπατονέτες στα αυτιά μας χάρις σε μια απλή αλήθεια: Δημιουργεί μια ωραία αίσθηση», αναφέρει ο Independent.
Δείτε τους 5 μεγαλύτερους κινδύνους από τη χρήση μπατονέτας για τον καθαρισμό του αυτιού:
Ζημιά στο κανάλι του αυτιού
Στην παιδική ηλικία οι γονείς και οι γιατροί, μας συμβουλεύει να μην βάζουμε τίποτα μέσα στα αυτιά μας. Το ίδιο ισχύει και για τις μπατονέτες. Είναι εξίσου επικίνδυνο για τα αυτιά συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο πράγμα ξέραμε ως παιδιά (πχ μολύβια, στυλό κλπ). Οι μπατονέτες δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο αυτί, διότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο κανάλι του αυτιού ή στο τύμπανο και να οδηγήσουν σε προβλήματα ακοής.
Ρήξη μεμβράνης
Η μεμβράνη μπορεί να διαρραγεί (σπάσει) αν βάλετε μπατονέτες βαθιά στο αυτί ή αν τις χρησιμοποιείτε συχνά. Οι γιατροί λένε ότι αν φτάνετε στο σημείο να βγάζετε κερί από το αυτί σας με την μπατονέτα, τότε την έχετε βάλει πολύ βαθιά στο αυτί. Το κερί βρίσκεται κυρίως κοντά στο τύμπανο, οπότε σκεφτείτε πόσο κοντά σε κάποιο ατύχημα είστε κάθε φορά που βάζετε μπατονέτες τόσο βαθιά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρήξη της μεμβράνης του τυμπάνου.
Λοίμωξη του ωτός
Οι μπατονέτες μπορεί έμμεσα να προκαλέσουν μόλυνση στο αυτί εάν τις χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Αυτό το κερί που προσπαθείτε να βγάλετε προστατεύει τα αυτιά σας από βακτήρια, σκόνες και λοιμώξεις. Αν το απομακρύνετε, αφήνετε το αυτί έκθετο σε αυτούς τους κινδύνους.
Πιέζετε το κερί βαθιά στο αυτί
Η φυσική ροή των πραγμάτων στο αυτί, επιτρέπει στο κερί να βγαίνει σιγά-σιγά προς τυα έξω και τελικά να πέφτει από μόνο του, καθώς νέο κερί φτιάχνεται από το αυτί και “σπρώχνει” το παλιό προς τα έξω. Με τις μπατονέτες, διαταράσσετε αυτήν τη φυσική διαδικασία, πιέζοντας το παλιό κερί πάνω στο τύμπανο και τα τοιχώματα του αυτιού. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό, έχουν προβλήματα ακοής από το κερί στο αυτί που πιέζεται πάνω στο τύμπανο την ακουστική οδό.
Αιμορραγία
Αν πιέσετε την μπατονέτα στο αυτί μπορεί να προκαλέσετε αιμορραγία. Αν δείτε αίμα στην μπατονέτα, αυτό σημαίνει ότι έχετε προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο κανάλι του αυτιού σας.


koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου